Unieke activiteit in Kiewit

Ben je op zoek naar een originele activiteit in de buurt van Hasselt?

Maak kennis met onze raadsel-wandelingen in Kiewit!

Benieuwd wat een raadsel-wandeling van De Daguitstap inhoudt?

Het enige wat je aan het begin van de wandeling weet, is de startlocatie van de wandeling. Deze kunnen we je al verraden: op het Domein van Kiewit maak je de eerste enveloppe open. Deze vertelt je waar je naartoe moet wandelen en wanneer je de volgende enveloppe mag open maken. Op die manier kom je gaandeweg te weten waar de wandeling heen gaat. Eenvoudige en moeilijkere raadsels van alle verschillende soorten wisselen elkaar af. Het correct oplossen van de raadsels, zorgt ervoor dat je de juiste weg vindt.

Uiteraard zorgen we voor back-up wanneer je de weg toch zou kwijt raken. Al dagen we je uit om deze niet te gebruiken!

Bezienswaardigheden op de route (SPOILER-ALERT!)

Wil je geen spoilers van wat je tijdens de wandeling zal tegen komen? Dan scrol je best gauw even verder 😉


We lichten alvast een tipje van de sluier op over wat je tijdens de wandeling zal tegen komen. Zo wandel je onder andere over Camping Relax van Pukkelpop (maar dan nu zonder tenten) en passeer je langs Fietsen door het Water, vlakbij het Domein van Bokrijk. Je loopt ook langs moerassen, een kinderboerderij en brasserie Koe-Vert. Verder kan je vooral van de natuur genieten in en rond het mooie Domein van Kiewit.

Raadsel-wandelen met hapjes en drankjes...


Bovenop de raadsel-wandeling die we op zichzelf aanbieden, kan je er ook voor kiezen om voor een volledige Wandelbox te gaan. In deze Wandelbox vind je niet alleen de unieke wandeling, maar ook een hoop drankjes en hapjes om mee te nemen onderweg. Op die manier kan je er echt een gezellige, unieke daguitstap van maken. Geniet onderweg van een heerlijke cava, biertje of frisdrank bij enkele lekkere snacks.

In tegenstelling tot onze andere locaties, hebben we in Kiewit geen aanbod van meerdere afstanden. In Kiewit kan je 8 km wandelen.

Ben je er klaar voor?


Om af te sluiten, nog even wat praktische informatie:

  • De wandeling vertrekt op het Domein van Kiewit (tussen Hasselt en Zonhoven). Er is een grote, gratis parking voorzien om je auto te parkeren. Er is zelfs een camperplaats, voor wie graag in de buurt blijft kamperen.
  • De wandeling is 8 km. Dat lijkt niet veel, maar door de raadsels ben je al snel een halve dag onderweg.
  • Het is niet nodig om per persoon de wandeling aan te schaffen. Je ontvangt 1 versie van de wandeling en attributen, maar deze kan je makkelijk met 4 personen gebruiken. Kies je voor een wandelbox met drankjes en hapjes, dan kan je bij bestelling kiezen of deze voor 2 of 4 personen moet zijn.
  • De wandelingen zijn geschikt voor jong en oud. Helaas zijn wel niet alle stukken van de wandeling bereikbaar met een buggy.
  • Vergeet zeker de dranken uit je wandelbox niet koud te zetten voor vertrek 😉